Investigadors
Beatriz Nácher Rodríguez
Nascuda a València, Enginyera de Camins, Canals i Ports per la UPV en 2011 i Màster en Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient per la UPV en 2012. Ha col·laborat com a becària al Laboratori d'Hidràulica des de 2010 i actualment està contractada com a investigadora en el marc de les ajudes predoctorals VALi+d de la Generalitat Valenciana.
És alumna de doctorat al programa de doctorat d'Enginyeria de l'Aigua i Mediambiental a la UPV des de 2012, estudiant fenòmens d'erosió local en estructures inserides a llits fluvials. La seua àrea de recerca es centra en els processos hidràulico-sedimentològics en rius, tot i que també tracta temes d'inundacions i hidràulica urbana i, recentment, gestió de la hidràulica en aiguamolls artificials.
Arnau Bayón i Barrachina
Nascut a València, Màster en Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient per la UPV, Màster en Mecànica de Fluids pel Von Karman Institute for Fluid Dynamics (Bèlgica) i Doctor en Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient per la UPV. La seua tesi es va centrar en el modelatge numèric-experimental d'estructures hidràuliques, amb especial èmfasi en l'ús, desenvolupament i validació del model CFD de codi obert OpenFOAM.
Actualment, compagina la seua activitat investigadora amb la docent, impartint diferents assignatures relatives a la Mecànica de Fluids, les Instal·lacions Hidràuliques i la Dispersió de Contaminants com a professor associat al Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient de la UPV.
Juanfran Macián Pérez
Nascut a València, Enginyer de Camins, Canals i Ports per la UPV i Màster en Gestió de l'Aigua Mediambiental per la Universitat de Cranfield (UK).
Actualment, realitza la seua activitat com a doctorand emmarcat al Programa de Doctorat en Enginyeria de l'Aigua i Mediambiental, contractat com a investigador en el marc de les subvencions per a la contractació de personal investigador de caràcter predoctoral de la Generalitat Valenciana, cofinanciades amb el Fons Social Europeu . La seua línia de treball abarca diferents àmbits relacionts amb la hidràulica i la mecànica de fluids, principalment, adreçats al disseny d'estructures hidràuliques mitjançant mètodes, tant experimentals, com de tècniques numèriques de dinàmica de fluids computacional (CFD).
Personal docente e investigador
El laboratori compta amb el suport de personal docent i investigador, adscrit tant al Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient (DIHMA), com a l'Institut de Recerca en Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient (IIAMA). Les seues respectives línies de recerca aplien les pròpies del laboratori i imperteixen classes de les diferents assignatures relacionades amb l'enginyeria hidràulica.
Juan Bautista Marco Segura
Juan B. Marco Segura es Doctor Enginyer de Camins, Canals i Ports, M.Sc en Hidrologia i Recursos Hidràulics per la Colorado State University. Catedràtic d'Enginyeria Hidràulica, ha sigut Director del Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, Subdirector de Recerca, Cap d'Estudis i en l'actualitat Subdirector de Relacions Internacionals, de la ETS d'Enginyers de Camins, Canals i Ports (ETSICCP) de la UPV. És investigador responsable del Grup d'Hidràulica i Hidrologia de l'IIAMA.
La seua docència la desenvolupa a l'ETSICCP de la UPV on imparteix Hidràulica i Hidrologia, Mecànica de Fluids, Xarxes de Sanejament i Hidrologia Estocàstica. Ha sigut professor visitant a Texas A & M University, Stanford University, Colorado State University i impartit conferències a diferents universitats europees i nord-americanes. Els seus treballs en recerca s'han centrat en diferents temàtiques relacionades amb la Hidràulica, Hidràulica Urbana, Hidrologia, Planificació i Gestió de Recursos Hidràulics i Regadius. Destaquen els seus treballs en relació amb les crescudes, en tots els seus aspectes, des de l'anàlisi estadística de riscos, fins el diseny de canalitzacions, obres de protecció i sobreeixidors de grans presses.
Ha dirigit dèsset Tesis Doctorals, en Hidrologia, sobre tot en Hidrologia Estocàstica, Hidràulica, Hidràulica Urbana i Mecànica de Fluids. És autor de cinc llibres, dotze capítols de llibres i de prop de cinquanta articles a diferents revistes científiques nacionals i internacionals i nombroses ponències a congressos. Ha sigut director científic de dos Congressos Nacionals i un Internacional. És revisor de les revistes Water Science and Technologia i Journal of Flood Risk Management.
Rafael García Bartual
El professor Rafael García Bartual és Dr. Enginyer de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de València (UPV), catedràtic de l'àrea de coneixement Enginyeria Hidràulica y coordinador del Programa de Doctorat en Enginyeria de l’Aigua i Mediambiental de la UPV. Entre les seues línes de recerca destaquen les següents: Hidrologia de crescudes i extrems hidrològics, hidrologia estocàstica, models pluja-escolament, hidràulica urbana, models de xarxes neuronals artificals en enginyeria de l'aigua, sistemes en temps real e hidrologia operacional, gestió òptima d'embalsaments, predicció de cabals, models estocàstics de precipitació, apliacaions en obres hidràuliques de dinàmica de fluids computacional. Aquestes línies s'han desenvolupat al llarg dels anys en el marc de convenis de col·laboració de la UPV amb empreses consultores d'enginyeria, amb òrgans de l'administració pública o com a participació a projectes nacionals i internacionals de subvenció pública.
Realitzà estades de recerca llargues com a professor convidat a Kaiserslautern (Alemanya) i Cranfield (Anglaterra) i ha sigut conferenciant convidat a diferents universitat europees.
Ha sigut Subdirector de Relacions Internacionals a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins, Canals y Ports (ETSICCP). Ha dirigit huit tesis doctorals i seixanta-huit projectes final de carrera i tesines de màster. Ha participat en 24 proyectes d'investigació (13 com a director). És autor o co-autor de 32 publicacions de recerca (incloent articles i capítols de llibres) i de 57 ponències en congressos.
Petra Amparo López Jiménez
La professora Amparo López és Bachellor en Combined Engineering per la Universitat Coventry Polytechnic, Coventry (Regne Unit), en 1992; Enginyeria Industrial per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de la Universitat Politècnica de València (UPV), en 1994) i Doctora Enginyera Industrial per la Universitat Politècnica de València en el programa de doctorat d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, en 2001.
Des que la professora López començà la seua activitat professional, pertany al Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient de la UPV, al qual exerceix com subdirectora des de 2008. En aquest sempre ha exercit tasques de recerca relacionades amb l'enginyeria hidràulica i la modelació dels processos de la mecànica de fluids i la dispersió de contaminants. La professora és autora de vint-i-set articles en publicacions indexades SCI i de vint-i-un en publicacions no indexades (revisades per parells) i de multitud de contribucions a congressos i capítols de llibre, havent dirigit tres tesis doctorals que foren avaluades amb excel·lent cum laude.
Des del curs 1996-1997, la professora està involucrada en la docència en l'àmbit de l'enginyeria hidràulica, tant en programes de grau com de màster. Actualment, ocupa la categoria de Professora Titular d'Universitat, però compta amb l'acreditació a Catedràtica d'Universitat des de 2015.
Pascual Abad Moreno
Pascual Abad Moreno és Enginyer de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de València (1989) i professor associat de l'àrea de coneixement d'enginyeria hidràulica.
La seua docència la desenvolupa en l'ETSICCP de la UPV on impartix Hidràulica i Enginyeria Fluvial, sent col·laborador des del començament als treballs desenvolupats pel Laboratori d'Hidràulica. Així mateix ha impartit l'assignatura de Direcció Facultativa en el Màster Universitari en Planificació i Gestió en Enginyeria Civil de la UPV. Ha dirigit més de quaranta projectes final de carrera.
Ha sigut Director Tècnic d'IVA-LEYING, S.A, Director Tècnic d'EGEVASA, i Director de Construcció del Grup Aigües de València. En l'actualitat, és Soci i Conseller Delegat d'INTERCONTROL LEVANTE, S.A
Ha desenvolupat la seua activitat professional durant més de 25 anys fonamentalment en dos àmbits: consultoria i control de qualitat de l'obra civil, i construcció i explotació d'obres hidràuliques. En particular ha redactat projectes i realitzat la direcció facultativa de qualsevol tipus d'obres hidràuliques (preses, canalitzacions, EDARs, abastiments, etc.) per a l'administració pública, tant autonòmica com estatal.
Amparo Moreno Durá
Amparo Moreno Durá és Enginyera de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de València. Impartix docència com a professora associada al Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, Escola de Camins, Canals i Ports de la UPV, des de 1999. És Investigadora de l'Àrea d'Hidràulica i Hidrologia de l'Institut d'Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient (IIAMA) de la UPV.
Desenvolupa la seua activitat professional fora de la Universitat en Intercontrol Levante, S.A., en l'àrea de Recursos Hidràulics.
Ha col·laborat com a investigadora en projectes, tant públics com privats, relacionats amb la modelació hidràulica física i matemàtica i ha publicat articles tècnics en el camp de la modelació hidràulica bidimensional.
Les seues línies de treball es desenvolupen en el camp de l'enginyeria hidràulica i hidrologia i ha realitzat projectes i estudis tant a nivell nacional com internacional.
Manuel G. Membrillera
Manuel G. Membrillera té 40 anys i és Professor Associat d'Hidràulica i Hidrologia a la UPV. A més, és Director Tècnic a l'empresa OFITECO.
És Doctor Enginyer de Camins, Canals i Ports; compta amb una certificació internacional (PMP) ® i atresora experiència professional en seguretat de preses, anàlisi de riscos, enginyeria hidroelèctrica, auscultació de preses, gestió d'inundacions i obres hidràuliques. Ha treballat com a consultor en múltiples projectes en 200 preses del món (Espanya, Veneçuela, Algèria, Perú, Costa Rica, Colòmbia, Panamà, Guatemala, Àustria, Itàlia i Polònia); també ha participat en la construcció de 5 grans preses.
Ha treballat en 6 projectes d'investigació per al Govern espanyol i la Unió Europea, és autor de 2 llibres complets i coautor de 2 capítols en altres llibres, 7 articles de recerca i 45 articles publicats en congressos. D'altra banda, ha sigut panelista o orador en més de 20 conferències o simposis nacionals i internacionals. Des del punt de vista acadèmic, ha organitzat o participat com a professor en 22 cursos o conferències a universitats o associacions professionals, entre altres, totes les edicions del Màster Internacional en Explotació i Seguretat de Preses i Basses.
És Vocal Col·laborador del Comité Nacional Espanyol de Grans Preses i President de la Comissió d'Obres Hidràuliques d'AUSIGETI (Associació Nacional d'Auscultació i Sistemes de Gestió Tècnica d'Infraestructures).
Ignacio Andrés Doménech
Eduardo Albentosa Hernández
Miguel Ángel Eguibar Galán